Pogosta vprašanja

Zakaj je laserska terapija z ELOS tehnologijo boljša od ostalih laserskih sistemov?

ELOS (Electrical Optical Synergy) predstavlja inovativno kombinacijo optične in električne energije. Z ELOS tehnologijo dosežemo bolj varne, učinkovitejše in manj boleče posege brez stranskih učinkov, kot pri tehnologiji ostalih laserjev.

Zaradi večje varnosti vseh nekirurških medicinsko – estetskih tretmajev je moč optične energije zmanjšana do stopnje, ki je primerna za vse vrste kože. Dodana radiofrekvenčna energija nadomesti manjkajočo optično energijo ter omogoča še večjo učinkovitost tretmajev in širši spekter storitev, ki jih lahko izvajamo. Med drugim lahko z ELOS tehnologijo trajno odstranjujemo svetle, rdeče in dlake v fazi rasti, kar do sedaj ni bilo mogoče.

Prednosti ELOS tehnologije so sledeče

  • Radiofrekvenca, ki velja za visoko kontroliran vir energije, sinergično deluje z optično energijo.
  • Omogoča uporabo optične energije do stopnje, ki je varna za vse tipe kože (v primerjavi z drugimi laserji in IPL sistemi).
  • Ne poškoduje povrhnjice.
  • Zaradi lastnosti radiofrekvence, lahko natančno zadanemo predhodno segreta območja in se izognemo drugim, nesegretim območjem.
  • Omogoča večjo prodornost v tkivo in s tem omogoča boljše rezultate.


Glajenje gubic in gub

Kako poteka glajenje gubic z ELOS tehnologijo?

V nagubani koži je kolagen zelo gost, zaradi česar se zmanjša dotok krvi in rast novih kalogenskih vlaken. S kombinacijo radiofrekvence in laserske energije kolagenska vlakna segrevamo in povzročimo oteklino globoko v koži. Vlakna se ločujejo in ko oteklina splahni, se prostor med njimi napolni z novim kolagenom. Nova kolagenska formacija povzroči dolgoročni učinek napete kože. S tem zmanjšamo gube, zdravimo pa tudi teksturne nepravilnosti.

 

Ali je tretma odstarnjevanje gubic in gub z ELOS tehnologijo primeren zame?

Postopki z ELOSTM tehnologijo so primerni za vse tipe kože.

 

Kdaj lahko pričakujem prve rezultate?

Število tretmajev je odvisno od stanja in teksture kože. Običajno se želeni rezultati pokažejo po 3 do 5 tretmajih. Po tretmaju koža postane bolj gladka in elastična.

 

Ali je tretma boleč?

Praviloma NE, majhen odstotek pacientov poroča o občutku rahlega špikanja. Tretma je preprost in ponavadi traja manj kot pol ure. Z njim uspešno pomlajujemo kožo brez operacije, pomirjeval in praviloma na zmoti vakodnevnih dejavnosti. Za dodatno varnost skrbi patentiran sistem, ki med procesom spremlja vnos energije v vaše telo in skrbi za hlajenje vaše povrhnjice.

 

Odstranjevanje aken

Kako odstranimo akne z ELOS tehnologijo?

Čezmerna količina loja in odmrle poroženele celice se kopičijo in ustvarjajo ugodno okolje za razmnoževanje bakterij, ki lahko povzročijo vnetje. Vidne posledice so akne, kot posledica globokega vnetja pa lahko ostanejo trajne brazgotine. Akne zdravimo s kombinacijo optične in radiofrekvenčne energije. Fotoenergijska reakcija med optično energijo in na svetlobo občutljivimi celicami povzroči oksidacijo in poškodbo prostih radikalov v lojnicah. S tem zmanjšamo število bakterij in delovanje lojnic. Tako uničimo akne in izboljšamo teksturo kože.


Ali je zdravljenje z ELOSTM tehnologijo primerno zame?

Tretmaje z ELOS tehnologijo lahko izvajamo na vseh tipih kože. Kdaj lahko pričakujem prve rezultate? Rezultati zdravljenja so dolgotrajni, vzdrževanje stanja je odvisno od potreb posameznika. Število priporočenih tretmajev je odvisno od stopnje bolezni, običajno pa se v obdobju enega meseca opravi 10 tretmajev in sicer 2-3x na teden.


Ali je tretma boleč?

NE. Odpravljanje aken z ELOST tehnologijo je zelo nežno in praviloma neboleče. Postopek je preprost, ponavadi traja manj kot pol ure. Z njim uspešno odstranjujemo akne brez operacije, pomirjeval in praviloma tretma ne zmoti vakodnevnih dejavnosti. Za dodatno varnost skrbi patentiran sistem, ki med procesom spremlja vnos energije v vaše telo in skrbi za hlajenje vaše povrhnjice.

 

Odstranjevanje dlak

Kako poteka trajno odstranjevanje dlak z ELOS tehnologijo?

S kombinacijo radiofrekvence in optične energije natančno zadanemo željeno področje in s tem ne poškodujemo okolice. Kombinacija dveh energij nam omogoča, da dosegamo boljše rezultate z manj energije. To nam omogoča varnejše in učinkovitejše rezultate. Sistemi, ki imajo samo en vir energije so neprimerljivi!

 

Je odstranjevanje dlak z ELOS tehnologijo primerno zame?

Trajno odstranjevanje dlak z ELOS tehnologijo je primerno za ženske in moške, z njim lahko odstranjujemo dlake na vseh delih telesa, razen okoli oči. Dokazano odstranjuje tudi svetle, rdeče in dlake v fazi rasti na vseh tipih kože.

 

Kdaj lahko pričakujem prve rezultati?

Zaradi neenakomerne rasti dlak je za končni rezultat potrebno nekaj ponovitev. Končno število ponovitev je odvisno od barve in tipa dlak, tipa kože, področja na katerem izvajamo tretma.

 

Ali je tretma boleč?

Praviloma NE, majhen odstotek pacientov poroča o občutku rahlega špikanja. Tretma je preprost, ponavadi traja manj kot pol ure. Z njim uspešno trajno odstranjujemo dlake brez operacije, pomirjeval in praviloma na zmoti vsakodnevnih dejavnosti. Za dodatno varnost skrbi patentiran sistem, ki med procesom spremlja vnos energije v vaše telo in skrbi za hlajenje vaše povrhnjice.

 

Odstranjevanje žilnih nepravilnosti

Kako poteka Odstranjevanje žilnih in vaskularnih nepravilnosti z ELOS tehnologijo?

Problematično žilo s kombinacijo radio frekvence in optične energije natančno zadanemo in segrejemo. Žila se sčasoma razgradi in izloči prek imunskega sistema.


Je odstranjevanje žilnih in vaskularnih nepravilnosti z ELOS tehnologijo primerno zame?

Tretma je primeren za vse vrste kože. Priporočamo, da se pred tretmajem posvetujete s specializiranim zdravnikom.


Kdaj lahko pričakujem prve rezultate?

Rezultati so vidni že po prvem tretmaju, število in pogostost tretmajev pa je odvisna od velikosti žil in globine, v kateri se nahajajo. Za optimalne rezultate običajno potrebujemo enega do pet tretmajev.


Ali je tretma boleč?

Nekateri pacienti poročajo o neugodnem občutku. Za bolj občutljive paciente pa priporočajo tudi lažje anastetike. Če ste bolj občutljivi se posvetujte s svojim zdravnikom.Postopek je preprost, ponavadi traja manj kot pol ure. Z njim uspešno odstranjujemo žile in žilice brez operacije, praviloma brez pomirjeval in tretma na zmoti vakodnevnih dejavnosti. Za dodatno varnost skrbi patentiran sistem, ki med procesom spremlja vnos energije v vaše telo in skrbi za hlajenje vaše povrhnjice.

 

Pomlajevanje kože

Kako poteka pomlajevanje kože z ELOS tehnologijo?

S kombinacijo radiofrkvence in optične energije natančno in varno zadanemo in odpravimo pigmentne nepravilnosti, kot so sončne in starostne pege, posledice teleangiektazije, rozaceje, angiome in drugih kožnih bolezni.


Je pomlajevanje kože z ELOS tehnologijo primereno zame?

ELOS tehnologija je primerna za vse tipe kože.


Kdaj lahko pričakujem prve rezultate?

Število tretmajev je odvisno od globine in vrste pigmentnih ter žilnih nepravilnosti oziroma stanja kože. Običajno je za željene rezultate potrebno od 3 do 5 tretmajev.

 

Ali je tretma boleč?

Praviloma NE, majhen odstotek pacientov poroča o občutku rahlega špikanja. Tretma je preprost, ponavadi traja manj kot pol ure. Z njim uspešno pomlajujemo kožo brez operacije, pomirjeval in praviloma na zmoti vakodnevnih dejavnosti. Za dodatno varnost skrbi patentiran sistem, ki med procesom spremlja vnos energije v vaše telo in skrbi za hlajenje vaše povrhnjice.

 

Učvrščevanje kože

Kako poteka učvrščevanje kože z ELOS tehnologijo?

S segrevanjem tkiva povzročimo krčenje kolagenskih vlaken in spodbudimo nastajanje elastina ter novih, bolj funkcionalnih kolagenskih vlaken. Z učvrstitvijo kože, se sčasoma zmanjšajo tudi gube ter izboljša elastičnost.


Je učvrščevanje kože z ELOS tehnologijo primerno zame?

Tehnologija ELOS je varna, učinkovita in primerna za vse vrste kože.


Kdaj lahko pričakujem prve rezultate?

Za dober učinek je potrebnih povprečno 5 tretmajev, ki se izvajajo na 2-4 tedne.


Ali je tretma boleč?

NE. Učvrščevanje kože z ELOS tehnologijo je zelo neboleče in praviloma brez stranskih učinkov. Postopek je preprost, ponavadi traja manj kot pol ure. Z njim uspešno učvrščujemo kožo brez operacije, pomirjeval in tretma praviloma na zmoti vakodnevnih dejavnosti. Za dodatno varnost skrbi patentiran sistem, ki med procesom spremlja vnos energije v vaše telo in skrbi za hlajenje vaše povrhnjice.

 

Pogosta vprašanja o kavitaciji

 

Kaj je KAVITACIJA?
Kavitacija je neke vrste nekirurška liposukcija.
Z ultrazvočnimi valovi brez bolečin razbijemo maščobne obloge in jih spremenimo v tako obliko, ki jo telo lahko takoj predela in porabi za energijo, nekaj pa izloči.

Kaj se zgodi s sproščeno maščobo?
Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Posebej poudarjamo, da je zaradi hitrejšega izločanja sproščenih trigliceridov zelo priporočljiva telesna aktivnost!

 

Ali KAVITACIJA boli?
Ne. Postopek je popolnoma neboleč. Naša kavitacija ne spušča nobenega zvoka ali kako drugače moti vaše počutje.


Kako poteka tretma?
Vi udobno ležite, kozmetičarka pa tretirani del namaže z gelom in z ultrazvočno sondo gladi in masira predel, kjer želite izgubiti maščobo oz. celulit.Temu sledi prijetna masaža z radiofrekvenčno sondo, ki tkivo dodatno prekrvavi in pomladi. Postopek zaključimo s krajšo anticelulitno masažo Afroditine drenažne kreme.Sledi 45 min.razvajanje v pressoterapiji. Pressoterapija je aparaturna limfna drenaža, ki prečisti telo, dviguje odpornost telesa in učinkuje pomirjevalno, kot pravi balzam.

Koliko časa traja en tretma?
Različno, glede na predel, ki ga tretiramo.Sama kavitacija traja od pol ure do 40 min.Nikoli ne delamo celega telesa, saj telo ne bi zmoglo predelati toliko stopljene maščobe. Razvajanje in počivanje v pressoterapiji pa lahko traja tudi 45 min.

Za katere predele je primerna KAVITACIJA?
Stegna, meča, trebuh, hrbet, boke, pas, zadnjico, roke...

Se izgubljeni centimetri vrnejo?
Ne, če jih pokurite.Maščobo, ki jo mi stopimo, mora telo nekako izločiti.Nekaj jo porabi za življenjske funkcije, vendar jo običajno stopimo več, kot je za to potrebno (od 1 do 4 cm), kar pomeni, da jo morate porabiti s telesno aktivnostjo. Priporočamo, da greste po tretmaju na dolg sprehod s hitro hojo. V našem salonu pa vam poleg pressoterapije lahko ponudimo še ročno limfno drenažo, anticelulitno masažo, infrardečo globinsko toploto, elektrostimulacijo...

Koliko tretmajev je potrebno?
Odvisno koliko centimetrov želite izgubiti in kako vaše telo presnavlja maščobe. Seveda je odvisno tudi od tega kako pridni ste. Če malo popazite na prehrano in po tretmaju maščobo pokurite..potem so rezultati odlični! Če računate, da povprečno izgubite 2 cm na tretma..lahko sami izračunate..

Kako pogosto se izvaja tretmaje?
Da telo izloči odvečno maščobo potrebuje vsaj 48 ur. Da ga ne bi preveč obremenili, izvajamo tretmaje enkrat tedensko oz. glede na vašo sposobnost organizma in vaše zdravstveno stanje.

Za koga se KAVITACIJA priporoča?
Za vsakogar, ki je zdrav in želi hitro izgubiti odvečne centimetre. Najhitreje izginja mehka maščoba, več jo je, hitreje izginja. Je čudovit pripomoček pri hujšanju.

Komu KAVITACIJO odsvetujemo?
Vsem jetrnim in žolčnim bolnikom, ljudem, ki imajo težave z ledvicami, rakavim in srčnim bolnikom, ljudem z kovinskimi inplantanti. Vsem, ki imajo kakšnokoli kronično bolezen ali okvaro svetujemo, da se glede kontraindikacij posvetujete s svojim zdravnikom. Seveda je kontraindikacija tudi nosečnost.
Nasvet: 1 uro pred tretmajem ne jejte, po tretmaju pa dva dni ne jejte maščob.


Kaj pa prehrana?
Stranke naj se odpovedo hrani bogati s proteini,mastni in presladki hrani.V času med tretmaji pa naj jedo lahko hrano.Zelo pa je pomembno, da se v tem času spije dovolj tekočine, posebno vode, vsaj 2 litra dnevno.S tem se pospeši izločanje odpadnih snovi in zmanjševanje maščobnih oblog.

Kaj pa cena?
V lepotnem studiu Marti smo vam pripravili presenečenje.Nudimo vam najcenejši tretma v Sloveniji : kavitacijo z radiofrekvenco za samo 65 eur. in pressoterapijo za samo 15 eur. Ob gotovinskem plačilu 5.  kavitacij in 5. pressoterapij vam 6. celo poklonimo. S tem iskreno želimo pritegniti in vspodbuditi tudi tiste stranke, ki si v teh recesijskih časih težje privoščijo te storitve.

Predlog:
Učinek boste podvojili, če boste kavitaciji z radiofrekvenco in pressoterapijo dodali še ročno limfno drenažo, elektrostimulacijo, infrardečo toplotno terapijo in povijanje telesa za izgorevanje maščob in celulita.